Pionierii economiei prietenoase cu mediul, așteptați la practică

cciatpi21 2

Un program educațional care le oferă experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția spre o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon revine în atenția oamenilor de afaceri, dar și a altor bănățeni preocupați de problemele de mediu. Astfel, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță începerea înscrierilor la Sesiunea 2021 a programului EIT Climate-KIC Pioneers into Practice, care constă într-o combinație de învățare bazată pe aplicarea concretă a teoriei, schimbul de bune practici și ateliere de lucru.

CITEȘTE ȘI: Trei focare de coronavirus au mai rămas active în județul Timiș. Cel mai mare dintre ele, la centrul de carantină pentru migranți

Programul se va relua în acest an cu o sesiune online de însușire a cunoștințelor, în care pionierii sunt inițiați în System Thinking, Transition Theory și în diferite alte instrumente pentru a aplica practic aceste concepte.

 

Workshop-uri și practică timp de patru săptămâni

”Pionierii vor participa la două workshop-uri naționale și la un workshop internațional, vor lucra în echipe la proiecte de grup ce au ca teme diferite provocări locale și vor avea opțiunea de a ieși din zona de confort, iar opțional de a experimenta și lucra într-un alt tip de organizație, timp de patru săptămâni, în cadrul unui stagiu de practică”, precizează CCIA Timiș, .

Așa-numiții pionieri sunt experți în domenii precum sustenabilitate, durabilitate, eficiență energetică, orașe inteligente, tranziția inteligentă, managementul deșeurilor, al apei, al pădurilor, economie circulară, mobilitate, eficiența resurselor, agricultură sustenabilă, educație, cercetare și administrație. Gazdele lor sunt organizații neguvernamentale, instituții publice, asociații, întreprinderi mici sau mijlocii, companii multinaționale, universități sau institute de cercetare cu interes în domeniul impactului schimbărilor climatice. Înscrierile se fac până în 6 iunie, pe site-ul www.pioneers.climate-kic.org, iar informații detaliate pot fi obținute telefonic, la nr. 0721.896.961, sau prin e-mail, la adresa [email protected], persoana de contact fiind Cristina Bădulescu, coordonator Hub EIT Climate-KIC din partea CCIA Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *