Piese de colecție: Fețele noi ale armelor vechi, la Timișoara

arme muzeu

Cei care vor trece zilele acestea pe la Muzeul Naţional al Banatului vor putea vedea exponatul lunii august, un decantor pentru vin cu blazonul conţilor Csekonics de Jimbolia şi Ianova, dar şi două expoziţii distincte.

CITEȘTE ȘI: OMS: Datele arată o încetinire a răspândirii epidemiei de coronavirus în majoritatea regiunilor

„Este vorba despre «Fețele noi ale armelor vechi»”, care explică și etalează modern și aerisit piesele de armament, grenade, tuburi de proiectile, alături de două jurnale din Marele Război, respectiv despre expoziţia intitulată «Caricatură veche românească», o retrospectivă a desenului satiric autohton. În prim-planul imaginii alăturate se află revolverul Smith&Wesson care i-a aparținut generalului Henri Berthelot, una dintre capodoperele Muzeului Naţional de Istorie al României din expoziţia «Feţele noi ale armelor vechi» găzduită de Muzeul Naţional al Banatului din Timișoara.

Henri Berthelot a fost unul din fondatorii României Întregite. A suferit înfrângeri alături de români, a fost un artizan al victoriilor lor, a fost prieten și confident al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria și a colaborat cu generalii români. Figura sa pitorească a fost asociată cu Franța și cu speranța în victorie în timpurile îngrozitoare ale refugiului în Moldova, când nu doar independența, ci chiar existența României era pusă sub semnul întrebării”, explică muzeografii, anunţând că expoziţiile pot fi vizitate de marţi până duminică, între orele 10 şi 18


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns