Pierdere imensă pentru boxul timișorean: s-a stins din viață antrenorul Nicolae Ispas

Nicolae Ispas 1

Pandemia de coronavirus a mai făcut o victimă în sportul timișorean. În dimineața acestei zile s-a stins din viață antrenorul de box Nicolae Ispas, de la CSM Timișoara, infectat cu noul virus în urmă cu aproximativ o săptămână.

Nicolae Ispas antrena boxerii timișoreni de trei decenii și jumătate. Din 1985, când a început această meserie după o frumoasă carieră de boxer, el a trecut pe CSŞ, UMT, NIMB şi CSM Timişoara.

A început să şlefuiască tinerele talente avându-l alături pe Ilie Corneanu şi a devenit ulterior tehnician emerit şi membru al Colegiului Central al Antrenorilor.

„I-am cunoscut pe cei mai mari antrenori ai lumii, pe Laszlo Papp, Alcides Sagarra şi Valery Frolov. Din punctul meu de vedere, cel mai mare produs al boxului românesc este Francisc Vaştag, un om de un mare caracter. Un mare profesor a fost Eustaţiu Mărgărit, şeful catedrei de box de la ANEFS Bucureşti”, declara Ispas, pentru Renașterea Bănățeană, în urmă cu aproximativ doi ani, adăugând: „Dintre foştii mei elevi, cel mai serios a fost Ion Mihai. A învăţat, a ascultat şi a ajuns director. Sunt mândru de toţi cei pe care i-am antrenat şi s-au realizat pe toate planurile”.

Dumnezeu să-l ierte!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Pierdere imensă pentru boxul timișorean: s-a stins din viață antrenorul Nicolae Ispas

Lasă un răspuns