Piața Victoriei sau „Marea Terasiadă” – FOTO

terasa victoriei1

Având autorități locale mai degrabă înțelegătoare ale adăstatului pe perne, la umbră, în fața unui citro și cu ochii țintă la ecranul telefonului mobil, decât ale răsfoitului unor pagini de ziar, revistă sau – Doamne ferește! – de carte, nu-i de mirare că terasele sunt la putere în buricul Timișoarei.

Nu mai departe de acum doi ani și jumătate începea demolarea „monstruoasei clădiri din sticlă” și fier din Piața Victoriei, care a și dispărut la scurtă vreme după aceea.

Toate bune și frumoase, dar acum nu mai ai loc prin centru de terasele montate din te miri ce materiale.

Practic, acestea au un schelet zdravăn (tot) din metal, pe care sunt atârnate diverse pânzeturi, fără să-i lase timișoreanului mai de rând nici măcar loc de intrat în magazine, darămite de promenadă.

Toată Piața Victoriei pare un imens birt în aer liber, ceea ce nu poate fi decât spre bucuria bugetului local, care are taxe de încasat.

Dacă estetica și înghesuiala din centru depind de gusturile fiecăruia, despre care nu-i de discutat, modul în care patronii de terase își fac amenajările nu pare, din păcate, să intereseze pe nimeni.

Pavajul este găurit sistematic, ziua în amiaza mare, dalele sunt scoase și apoi remontate, pentru ca terasele să aibă cât mai multe utilități sau din cine știe ce alte motive.

Nimeni de la primărie nu pare însă să aibă ceva de spus în această privință, chiar dacă instituția cu pricina se află la doi pași.

Oricum, pentru a încheia într-o notă optimistă, cei cu terasele din Piața Victoriei sunt mult mai norocoși decât întreprinzătorii de pe alte străzi centrale, care și-au scos mesele direct pe… șantier.

SAMSUNGterasa victoriei2


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns