Piața imobiliară din Timiș la finalul anului 2019

Luna noiembrie a plasat Timișul în topul clasamentelor ipotecilor și numărului de tranzacții de terenuri agricole. Conform statisticilor Agenție Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, „numărul ipotecilor, la nivel național, în luna noiembrie 2019, a fost de 31.484, cu 8.302 mai mare față de luna noiembrie 2018. Cele mai multe operațiuni de acest gen au fost înregistrate, luna trecută, în București – 7.529, Ilfov – 3.069 și Timiș – 1.659. La polul opus, se află județele Caraș Severin – 96, Gorj – 69 și Harghita – 68.

Județele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în cea de-a unsprezecea lună a anului 2019 sunt Timiș – 759, Dolj – 687 și Brăila – 452”.

La fel ca și anul trecut, Timișul se situează pe locul trei în topul celor mai multe imobiliare vândute. Potrivit ANCPI, numărul este scădere față de anul trecut cu circa 4.000 de contracte.

Peste 25 de ansambluri rezidențiale noi

În anul 2019, în județul Timiș au fost date în folosință 27 de ansambluri rezidențiale noi, transmite site-ul de imobiliare Korter.ro. Totodată, anul viitor, în Timiș urmează să fie date în folosință alte 12 ansambluri rezidențiale. Pe site-ul Korter.ro putem analiza toate ofertele ansamblurile care încă mai au locuințe de vânzare.

La nivel național, numărul de locuințe date în folosință în acest an este în creștere. „În perioada 1.I-30.IX.2019 au fost terminate 46.437 locuinţe, în creştere cu 6.059 locuinţe, faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent”, precizează ANCPI.

Din punct de vedere al investițiilor imobiliare, Bucureștiul este fruntaș. În capitală sunt construite cele mai multe ansambluri rezidențiale, peste 160 de astfel de construcții fiind date în folosință în cursul anului 2019.

Unul dintre ansamblurile rezidențiale în care mai sunt locuințe disponibile este Complex Cosmopolis București. Potrivit graficului de prețuri de pe Korter.ro, pe parcursul anului 2019 acestea s-au majorat cu 150 de euro/mp. La începutul anului prețul era de 700 euro/mp, în timp ce la finalul anului acesta a ajuns la 850 euro/mp.

„Complexul rezidențial Cosmopolis a pornit de la viziunea dezvoltatorului Opus Land Development, de a crea în București, un ansamblu rezidențial care să cuprindă toate caracteristicile unui oraș European vestic. Astfel, în anul 2007, a început să prindă contur ansamblul rezidențial de azi, emblematic pentru designul său unic cu acoperișuri albastru-turcoaz, ai cărui peste 7800 de locuitori se bucură de toate avantajele vieții într-o mare capitală, dar în maximum de siguranță, confort și liniște, și înconjurați de spații verzi”, transmite dezvoltatorul imobiliar.

Clasamentul prețurilor este condus în continuare de Cluj-Napoca. În orașul de pe Someș se înregistrează cea mai mare medie de prețuri la imobiliare din toată țara. Oferta completă de anunțuri de vânzare apartamente în Cluj-Napoca este listată pe site-ul Flatfy.ro. Tot aici se regăsesc anunțuri de vânzare case din București, dar și din restul orașelor din țară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.