Piaţa imobiliară dă semne clare de oboseală

Prețurile apartamentelor continuă să crească în Timişoara şi în alte mari centre regionale, dar scad în orașele mici și medii

Peste 40.000 de clădiri, apartamente şi terenuri au fost tranzacţionate în cursul lunii august, la nivel naţional, potrivit datelor contabilizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Numărul tranzacţiilor imobiliare a scăzut puternic, însă, în comparaţie cu august 2017, când se consemnau aproape 57.000.

CITEȘTE ȘI: Hoţi periculoşi de buzunare, prinşi de un grup de studente, la Timișoara. Vezi cine sunt tinerele curajoase

Reculul este de aproape 30 de procente, fiind vorba despre una dintre cele mai abrupte reduceri ale vânzărilor-cumpărărilor de proprietăţi imobiliare din ultimii ani.

Cu alte cuvinte, piaţa imobiliară gâfâie, fapt ilustrat şi de o scădere importantă a numărului ipotecilor înregistrate în cursul lunii trecute: 20.398, cu 2.250 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Timişul e sus în topul naţional, dar consemnează reculuri

Timişul s-a situat, în august, pe poziţia a treia în topul naţional cu cele mai multe tranzacţii imobiliare, fiind vorba despre 2.432.

CITEȘTE ȘI: A căzut prima ninsoare în Banat

E notabilă, însă, o scădere semnificativă şi la nivelul judeţului nostru, care în august anul trecut avea la activ 2.694 de schimbări de proprietari de imobile.

Judeţul bănăţean a fost întrecut la numărul de tranzacţii imobiliare, în cursul lunii trecute, de Bucureşti, cu 6.381 operaţiuni, şi Ilfov, cu 2.495. Judeţele cu cele mai puţine imobile vândute în aceeaşi perioadă sunt Caraş-Severin, cu 290, Gorj, cu 157, şi Olt, cu 138.

Timişul s-a mai distins în august şi prin numărul mare de tranzacţii cu proprietăţi funciare.

Aici s-au consemnat 539 de vânzări-cumpărări de terenuri agricole, numărul acestora plasând judeţul nostru pe poziţia a doua la acest capitol, după Galaţi, cu 549 de tranzacţii, dar cu mult înaintea Doljului, situat pe locul al treilea, cu 363 de astfel de operaţiuni.

Şi la vânzările de pământ arabil timişenii au lăsat-o, însă, mai moale.
abonamente octombrie
În august 2017 se consemnau aici 672 de vânzări-cumpărări de proprietăţi funciare, dar iată că la un an distanţă avem cu 133 mai puţine.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *