Piață da, produse… nu prea, într-o localitate periurbană. Producătorii locali preferă să vină la Timișoara

Edilii din comuna Sânmihaiu Român au amenajat o piață alimentară modernă.

Investiția a fost realizată din bugetul local, ea răspunzând solicitării producătorilor locali și a consumatorilor din comună.

Inclusiv amplasamentul acestui obiectiv a fost pe baza acestor solicitări, piața fiind amenajată la intrarea în comună, înaintea podului rutier, pentru a avea acces la drumul județean.

Argumentul pentru un astfel de amplasament și nu pentru unul situat în zona centrală a reședinței de comună a fost că în imediata vecinătate a șoselei vadul comercial va fi mai bun, mizându-se și pe faptul că aici vor putea opri și cumpărătorii automobiliști.

Investiția a fost finalizată, există condiții dintre cele mai bune pentru această activitate – mese, birou, loc de spălat legumele etc.- dar lucrurile… merg greu.

Deși piața este deschisă trei zile pe săptămână (marți, vineri și sâmbătă) numărul celor care își vând produsele aici este foarte mic (doi-trei).

„Cumpărători interesați ar fi, ne spune edilul-șef Viorel Mărcuți, dar producătorii locali preferă mai mult… piața volantă de lângă stadion, din Timișoara”.

În aceste condiții, primarul este decis să facă o ofertă producătorilor de legume și fructe din alte localități să expună și să-și vândă produsele în noua piață agrolimentară de la Sânmihaiu Român.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.