Piață da, produse… nu prea, într-o localitate periurbană. Producătorii locali preferă să vină la Timișoara

piasin

Edilii din comuna Sânmihaiu Român au amenajat o piață alimentară modernă.

Investiția a fost realizată din bugetul local, ea răspunzând solicitării producătorilor locali și a consumatorilor din comună.

Inclusiv amplasamentul acestui obiectiv a fost pe baza acestor solicitări, piața fiind amenajată la intrarea în comună, înaintea podului rutier, pentru a avea acces la drumul județean.

Argumentul pentru un astfel de amplasament și nu pentru unul situat în zona centrală a reședinței de comună a fost că în imediata vecinătate a șoselei vadul comercial va fi mai bun, mizându-se și pe faptul că aici vor putea opri și cumpărătorii automobiliști.

Investiția a fost finalizată, există condiții dintre cele mai bune pentru această activitate – mese, birou, loc de spălat legumele etc.- dar lucrurile… merg greu.

Deși piața este deschisă trei zile pe săptămână (marți, vineri și sâmbătă) numărul celor care își vând produsele aici este foarte mic (doi-trei).

„Cumpărători interesați ar fi, ne spune edilul-șef Viorel Mărcuți, dar producătorii locali preferă mai mult… piața volantă de lângă stadion, din Timișoara”.

În aceste condiții, primarul este decis să facă o ofertă producătorilor de legume și fructe din alte localități să expună și să-și vândă produsele în noua piață agrolimentară de la Sânmihaiu Român.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns