Piața Agroalimentară din Lugoj, la fosta Autogară! Cele din Făget și Buziaș, funcționale în aceleași spații

piata lugoj

Comercianții de legume – fructe din zona Lugojului au început din această dimineață să aglomereze platoul din apropierea fostei autogării, în condițiile în care, conform hotărârilor luate, Piața Agroalimentară ”Timișul” a fost închisă, fiind goală la începutul acestei zile.

Instituția Prefectului Timiș, însă, vrea să vină în sprijinul producătorilor și conform unei adrese semnată de prefectul Liliana Oneț, primarii din Timiș să dispună măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor.

”Unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020), astfel încât să fie funcționale ca spațiu deschis; acolo unde nu pot funcționa în acest fel, se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei sau pe străzile din proximitatea piețelor, cu restricționarea accesului auto în zonele respective; în cazul în care nu există această posibilitate, se vor organiza și autoriza de către autoritățile locale, piețe agroalimentare volante, în aer liber, pe amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale”, se arată în comunicatul Prefecturii.

În județ, au fost identificate 11 piețe în spații închise sau semiînchise, unde producătorii agricoli vor putea comercializa în continuare produsele. Opt dintre ele sunt în Timișoara – Iosefin, Piața de Gros – Ovidiu Balea, Badea Cârțan, 700 Timișoara, Dacia, Girocului, Lipovei și Doina, iar celelalte trei sunt în Lugoj, Buziaș și Făget.

”Deocamdată, oficial piața este închisă, iar producătorii pot să-și vândă marfa pe vechiul amplasament, lângă fosta Autogară. Am avut o discuție cu ei, iar cei care doresc, pot să folosească și vechile piețe volante, care funcționau în urmă cu vreo 14- 15 ani. E vorba de cele de pe Buziașului, Stadion, Bocșei sau Micro IV”, ne-a spus Francisc Krall, șeful Pieței Agroalimentare ”Timișul” Lugoj.

Piețele din Făget și Buziaș pot funcționa fără probleme, deoarece părțile laterale nu sunt închise. Pe de altă parte, cât mai rapid, și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș trebuie să găsească soluții pentru cei care comercializează produse alimentare de origine animală în spații deschise.

”Noi avem spațiu special amenajat, pentru comercializarea produselor de origine animală, construit de vreo trei ani, modern, condițiile fiind ca în occident. Conform deciziilor luate, l-am închis, însă producătorii își pot vinde marfa pe mesele din Piața Agroalimentară, pentru că e suficient loc. Întreg perimetrul va rămâne deschis,  deoarece piața nu are părțile laterale închise. Va fi funcțională zilnic, de luni până duminică, inclusiv vinerea, când la Făget e mare zi de târg”, ne-a declarat Marcel Avram, primarul Făgetului.

 

redesteptarea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *