Petrecere cu 20 de persoane în vestul țării, terminată cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Tânăr infectat cu coronavirus, depistat într-un tramvai

O petrecere organizată în municipiul Arad, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la care participau mai mulţi tineri, contrar restricţiilor impuse de starea de alertă COVID, a fost oprită de forţele de ordine, care au întocmit dosare penale pentru zădărnicirea transmiterii bolilor pe numele participanţilor, anunță AGERPRES.

După ce poliţiştii au remarcat petrecerea, la faţa locului au fost solicitate în sprijin mai multe echipaje. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că la adresa respectivă era în desfăşurare o petrecere privată la care participau 20 de persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, toate din Arad, arată un comunicat al Poliţiei Arad, remis sâmbătă AGERPRES.

Forţele de ordine au procedat la legitimarea şi sancţionarea persoanelor identificate la locaţia respectivă.

Totodată, jandarmii au întocmit pe numele celui care a organizat petrecerea, actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform Codului Penal.

Toţi participanţii la petrecere au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 3.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS CoV-2.

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns