Peste o sută de ghizi de turism ajung la Timișoara

ghizi

Începând de astăzi și până în 3 noiembrie, la Timișoara va avea loc prima Conferință Națională a Ghizilor de Turism din Banat, organizată de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș, cu sprijinul consiliului județean. Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) împreună cu ghizi locali au pregătit tururi de oraș speciale pentru cei peste o sută de ghizi de turism din ţară, urmărind promovarea Capitalei Europene a Culturii 2021, dar şi a Banatului turistic.

„Peste o sută de ghizi din cadrul Federaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism din România sunt aşteptaţi în Timişoara şi Arad, unde vor avea ocazia să descopere, dincolo de obiectivele turistice şi ofertele de cazare, masă şi transport, tot ce are mai frumos această parte a României: multiculturalitate, avangardism, efervescenţă, toleranţă şi deschidere spre nou”, a declarat directorul executiv al APDT Timiş, Delia Barbu.

Ea a subliniat că desemnarea Timişoarei drept Capitală Culturală Europeană 2021 a atras atenţia României asupra acestei regiuni şi a creat oportunitatea dezvoltării turismului în zonă, industria ospitalităţii jucând un rol important în acest sens.

În general, cei care vizitează Timișoara aleg turul clasic al zonei centrale, cu poveștile care încep de la Carol Robert de Anjou și ajung până la Revoluție. Turiștii care rămân mai mult au parte de un traseu extins, în cartierele istorice, profitând şi de plimbările cu vaporașul pe Bega.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns