Peste jumătate dintre țările UE, inclusiv România, incluse în zona roșie de risc

harta 26

Mai mult de jumătate dintre țările Uniunii Europene, printre care și România, au fost incluse în zona roșie, pe harta referitoare la restricțiile de călătorie, publicată de către Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor.

Propunerea miniștrilor de Externe din cele 27 de ţări UE  include o hartă comună codificată pe culori, precum şi un cadru comun pentru posibile măsuri, inclusiv reguli pentru testare, carantină şi formulare de localizare a pasagerilor.

Verde (sigur în privința călătoriilor) – ţările în care numărul cazurilor detectate de coronavirus este sub 25 la 100.000 pe parcursul a 14 zile.

Portocaliu – ţările în care numărul total de cazuri noi este mai mic de 50 la 100.000 într-o perioadă de 14 zile. Procentul testelor pozitive din toate testele COVID-19 este de 4% sau mai mult, precum şi zonele în care numărul total de cazurile COVID-19 recent notificate sunt cuprinse între 25 şi 150 la 100.000, dar procentul testelor pozitive din toate testele COVID-19 este mai mic de 4%.

 

Roşu (risc ridicat) – ţările rămase care nu se încadrează în celelalte două categorii de mai sus.

Gri – ţările cu informaţii insuficiente disponibile pentru a evalua criteriile propuse de Comisie sau numărul de teste COVID-19 efectuate la 100.000 de persoane este mai mic de 300.

În zona gri sunt încadrate şi :Germania, Austria, Suedia, Danemarca şi Islanda, culoarea gri înseamnă că nu există suficiente date conform formulei agreate în comun.

 

ghidularadean

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *