Peste 500 de persoane ar trebui evacuate din 11 clădiri aflate în stare avansată de degradare, accentuată în urma cutremurelor din Gorj

Peste 500 de persoane ar trebui evacuate din 11 clădiri aflate în stare avansată de degradare, accentuată în urma cutremurelor din Gorj

Peste 500 de persoane ar trebui evacuate din 11 clădiri aflate în stare avansată de degradare, accentuată în urma cutremurelor din Gorj

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis că este necesară evacuarea a 562 de persoane, dintre care 118 sunt copii, care locuiesc în 11 clădiri din Aninoasa. Locatarii, însă, refuză să părăsească imobilele.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara s-a întrunit, miercuri, în ședință extraordinară pentru a stabili măsurile ce se impun în urma unei Note Tehnice întocmită de un expert în construcții, document prin care se arată că este necesară evacuarea locatarilor din 11 clădiri aflate în orașul Aninoasa, din cauza stării avansate de degradare în care se află acestea, accentuată în urma cutremurelor care au avut loc în Gorj și s-au resimțit și în Valea Jiului.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal la Timișoara

”În cele 11 blocuri, cu câte un etaj fiecare, aflate grupate în zona „Colonie” a orașului, locuiesc 562 persoane, dintre care 118 sunt copii.

Asupra stării tehnice a clădirilor, construite în urmă cu peste 100 de ani, nu s-a intervenit niciodată, astfel că acum, pentru cele 182 de familii, trebuie aplicată procedura evacuării.

Prin Hotărârea nr. 7 din 22 februarie a.c., membrii C.J.S.U. Hunedoara au stabilit ca, în regim de urgență, să fie luate următoarele măsuri:

– Identificarea, la nivelul orașului Aninoasa sau în localitățile apropiate a unor spații de adăpostire temporară de tip unități de învățământ, hoteluri, pensiuni, etc, pentru utilizarea în cazul producerii unei situații de urgență generate de prăbușirea construcțiilor.

– Realizarea demersurilor pentru efectuarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii măsurilor ce se impun pentru punerea în siguranță a blocurilor de locuințe.

– Identificarea la nivelul orașului Aninoasa a unor suprafețe de teren destinate amplasării, la nevoie, a unor containere modulare.

– Desfășurarea de activități de informare preventivă a populației ce domiciliază în aceste blocuri.

– Realizarea demersurilor de punere în aplicare a dispozițiilor de evacuare emise de Primăria orașului Aninoasa.

– Afișarea la loc vizibil a unor materiale de informare preventivă cu privire la riscurile la care se expune populația ce refuză evacuarea.

Potrivit informațiilor primite de la autoritățile locale (primarie), locatarii nu vor sa fie evacuați și, sub semnătură, refuză acest lucru.

În acest caz, instituțiile nu pot obliga cetățenii sa facă un lucru împotriva voinței lor”, transmite ISU Hunedoara.

Foto: ISU Hunedoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *