Peste 50 de cazuri de coronavirus în Italia. ”Luăm în calcul măsuri extraordinare”, anunţă premierul

Bilanțul provocat de coronavirus în Italia e în creștere alarmantă. Sunt peste 50 de pacienți infectați, arată informațiile transmise sâmbătă după-amiază de autorități.

Două persoane au murit din cauza bolii Covid-19. Premierul Italiei a anunțat că ia în calcul măsuri extraordinare.

Față de vineri, când erau raportate 17 cazuri în Lombardia și Veneto, bilanțul coronavirusului s-a triplat sâmbătă în Italia: medicii au anunțat că sunt 51 de persoane infectate.

Cine este ”pacientul 1”

Dintre cei bolnavi, 39 sunt în regiunea Lombardia, iar ceilalți 12 sunt din Veneto. În Lombardia este internat și ”pacientul 1”, adică primul caz confirmat de coronavirus. Este vorba despre un tânăr de 38 de ani din localitatea Codogno, care a fost în contact cu ”pacientul zero”.

Surprinzător, pacientul zero, un bărbat italian care s-a întors din China, nu a prezentat nici un simptom de coronavirus. În schimb, tânărul de 38 de ani a fost spitalizat în stare critică, însă acum este stabil.

Coronavirusul a provocat și două decese în Italia. Primul a fost raportat vineri, iar cel de-al doilea a fost confirmat sâmbătă. Este vorba despre o femeie de 77 de ani din localitatea Casalpusterlengo.

Potrivit Corriere della Serra, pacienta a fost la Urgențe în perioada în care ”pacientul 1”, de asemenea, a venit în aceeași sală de spital.

Măsuri extraordinare

În fața situației alarmante, premierul Italian Giuseppe Conte a avut în cursul nopții întrevederi cu liderii regiunilor Lombardia și Veneto și a anunțat că ia în calcul impunerea de noi măsuri extraordinare, spune La Repubblica.

”Depunem eforturi pentru a reacționa cu maximă eficiență la această situație de urgență”, a transmis premierul.

Printre cei infectați cu coronavirus se află și un cuplu de medici. Bărbatul e medic de familie în Pieve Porto Morone, iar soția sa e doctor pediatru în Codogno, orașul în care a apărut primul caz de coronavirus. Orașul, împreună cu alte 2 localități, e acum vizat de măsuri drastice.

De altfel, întreaga zonă înconjurătoare, în care locuiesc 50 de mii de oameni, între care și români, este într-o adevărată carantină. Localnicii sunt sfătuiți să rămână în case, în timp ce toate evenimentele publice au fost anulate.

 

observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns