Peste 30 la sută dintre școlile din Timiș sunt fără pază și nesupravegheate video

scoala sag

187 din cele 580 de unități de învățământ din județul Timiș (30 la sută), majoritatea aflate în mediul rural, nu sunt păzite sau dotate cu camere de supraveghere video înainte de începerea noului an școlar.

La nivelul județului Timiș funcționează 580 de unități de învățământ, dintre care 220 de școli primare și gimnaziale, 54 de licee și colegii și alte 306 de grădinițe.

Potrivit unui raport al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, doar 76 de unități de învățământ sunt asigurate cu o formă de pază, din care 39 cu pază proprie, 22 cu pază asigurată de societăți specializate și 15 cu pază mixtă.

De asemenea, alte 139 de școli sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, din care 45 de grădinițe, 70 de școli primare și gimnaziale și 24 de licee și colegii.

Conform aceluiași raport, 187 de unități de învățământ din județul Timiș nu dispun de pază umană și nici de sisteme tehnice de supraveghere video, din care 143 de grădinițe și 44 de școli primare și gimnaziale.

Potrivit Inspectoratului Județean Timiș, majoritatea acestor școli se află în mediul rural.

Printre unitățile de învățământ care nu sunt păzite se numără școala din localitatea Cărpiniș, în care învață aproximativ 300 de elevi, în clasele 0-VIII.

Directorul școlii, Gheorghe Dumbravă, a declarat corespondentului MEDIAFAX că unitatea de învățământ are patru clădiri în două sate. Dintre acestea, doar imobilele din localitatea Cărpiniș sunt dotate cu camere video de supraveghere.

„În niciuna din cele patru clădiri nu avem paznic. Din patru locații, două au supraveghere audio-video, camerele fiind montate în urmă cu câțiva ani. Sunt utile aceste camere pentru că este nevoie de o protecție a elevilor, dar și a clădirii. Ne-am gândit și la varianta de a angaja paznici, am putea primi bani de la primărie, dar deocamdată ne limităm la camerele video, vrem să extindem sistemul și în celelalte două locații. În cele două locații în care nu avem camere video sunt îngrijitoarele, muncitori care mai supraveghează, colaborăm și cu Poliția. Deocamdată, nu au fost incidente. Avem profesori de serviciu care merg pe coridoare, stau la intrarea în școală”, a afirmat Gheorghe Dumbravă.

MEDIAFAX


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Peste 30 la sută dintre școlile din Timiș sunt fără pază și nesupravegheate video

  1. Camerele video sînt foarte scumpe , pleaca de la 60 de lei bucata , si daca s ar monta si in sălile de clasă, ar vedea si părinții ce se desfășoară acolo , cit de ridicat este nivelul lectiilor , cît și frecventa 100 % a elevilor , dar este foarte greu , din cauza aceasta nu se montează .

Lasă un răspuns