Peste 220.000 de puieți vor fi plantați în Timiş în această primăvară

pepiniera

Din 15 martie până în 15 aprilie, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva derulează activități specifice de sezon, sub egida ”Luna Plantării Arborilor”. Direcția Silvică Timiș derulează, în perioada menționată, un program amplu care vizează în principal împăduriri de suprafețe pe care s-au efectuat tăieri curente.

Regenerările de fond forestier timișean vizează, în acest an, peste 200 de hectare. În cea mai mare parte, mai precis pe 170 de hectare, sunt preconizate regenerări naturale, acesta fiind cel mai frecvent mod de instalare a noilor arborete. Pe alte 34 de hectare, silvicultorii din Timiș vor derula lucrări de împădurire, pentru regenerare forestieră.

În această primăvară, de asemenea, 49 de hectare de teren administrat de Direcția Silvică Timiș vor face obiectul împăduririlor integrale, iar pe alte 19 ha se vor completa golurile cauzate de pierderile din plantările realizate în ultimii ani.

Se vor utiliza nu mai puțin de 227.000 de puieți din speciile molid, brad, larice, gorun, gârniță, stejar pedunculat, stejar roșu, cer, fag, paltin, nuc negru, cireș, frasin și măr pădureț. Puieții sunt produși în pepinierele proprii ale Direcției Silvice Timiș, care va livra, de asemenea, 226.000 de bucăți pentru subunități Romsilva din alte județe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *