Peste 200 de salariaţi protestează, pentru a doua zi consecutiv, la o companie din vestul ţării

protest mintia 1

Peste 200 de salariaţi ai termocentralei Mintia protestează marţi, pentru a doua zi consecutiv, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit anumite drepturi băneşti pe ultimele şase luni, producătorul de energie fiind oprit din lipsa cărbunelui.


CITEŞTE ŞI:costy litrasu VIDEO. Unul dintre cei mai periculoși interlopi s-a predat, făcând live pe Facebook


Potrivit sindicaliştilor, oamenii sunt nemulţumiţi pentru că, din luna martie, nu au mai primit banii pentru decontarea navetei la locul de muncă, ajutoarele de încălzire şi tichetele de masă, suma totală restantă pentru fiecare angajat fiind cuprinsă între 3.500 şi 5.500 de lei.

„Sunt peste 200 de persoane prezente la protest. Instalaţiile nu mai sunt asigurate”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara”, Cristian Iştoc.

Liderul sindical a arătat că, de la declanşarea protestului, niciun reprezentant al autorităţilor nu a luat legătura cu oamenii pentru a cunoaşte prezentate problemele cu care se confruntă salariaţii.

De asemenea, termocentrala Mintia este oprită de sâmbătă noaptea din cauză că nu mai sunt stocuri de cărbune, iar aprovizionarea nu s-a putut face în aceste zile deoarece pe calea ferată se efectuează lucrări de modernizare în zona Simeria.

Energeticienii de la Mintia au mai protestat şi pe 18 august, revendicările fiind similare cu cele de acum.

Termocentrala Mintia numără aproximativ 700 de angajaţi şi face parte din Complexul Energetic Hunedoara, societatea aflată în insolvenţă, alături de minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni, Vulcan şi termocentrala Paroşeni, conform agerpres.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *