Peste 20 de milioane de lei de la UE pentru drumurile județene din Timiș

sosea 8

În cadrul ședinței extraordinare de ieri a Consiliului Județean Timiș au fost actualizați indicatorii tehnico-economici și au fost aprobate cheltuielile pentru lucrări la trei drumuri.

Este vorba despre proiectele de modernizare a conexiunii rutiere prin îmbrăcăminte bituminoasă ușoară pe DJ 588, Șemlacu Mare – Ferendia (cu lungimea de 4,435 km), DJ 592D, Hitiaș – Bacova, (cu lungimea 8,458 km) și DJ 693B Iohanisfeld (DN59B) – Ivanda (cu lungimea de 6,7 km).

Legat de acest subiect, președintele CJT, Călin Dobra, a anunțat, tot ieri, ca o premieră pentru județul Timiș, faptul că peste 21 de milioane de lei pot fi returnați de Uniunea Europeană pentru proiecte deja realizate.

Consiliul Județean Timiș a demarat atragerea finanțării europene pentru cele trei drumuri județene modernizate din bugetul județului.

„Cred că este o mare realizare faptul că vom primi înapoi banii pe care i-am cheltuit deja pentru reabilitarea DJ 693B Iohanisfeld – Ivanda, cu valoarea de 8.263.806,20 lei, DJ 592D Hitiaș – Bacova, cu valoarea de 8.771.496,09 lei și DJ 588 Șemlacu Mare – Ferendia, cu valoarea de 4.791.546,97 lei.

Acest lucru este posibil deoarece a apărut o nouă modificare în procedurile de acordare a fondurilor europene pe infrastructură rutieră. Mecanismele ne dau posibilitatea să accesăm bani și pe proiecte demarate și finalizate”, a declarat Călin Dobra.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *