Peste 175 de timișeni au fost infectați cu COVID-19

maternitatea odobescu

Situația de la Maternitatea Odobescu din cadrul Spitalului Municipal Timișoara se agravează de la o zi la alta. Până ieri, 12 cadre medicale (medici, asistente și infirmiere) și 11 paciente au fost depistate cu coronavirus.

Cadrele medicale sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”, iar pacientele la Maternitatea Bega, din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Potrivit informațiilor emise ieri de Grupul de Comunicare Strategică, în vestul țării sunt înregistrați aproape 500 de pacienți infectați cu coronavirus: 176 în Timiș, 150 în Arad, 21 în Caraș-Severin și 124 în Hunedoara.

„Având în vedere neclaritățile semnalate de către o parte dintre medicii de familie cu privire la modalitatea de acordare a concediului medical transmitem următoarele: membrii de familie ai persoanei cu măsura de izolare prevăzută la art.1, alin.3 pct.a,b, si c din Ordinul MS nr.414 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei, pot beneficia de concediu medical eliberat de medicul de familie în baza declarației pe propia răspundere din Anexa.2 la Ordinul nr. 497/2020 pentru modificarea și completarea Ordinului Ministrului Sănătății nr. 414/2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Situația în țară

Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate și externate.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 251 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI sunt internați 141 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până ieri, la nivel național, au fost prelucrate 38.623 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 766 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 3.300 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I., au fost întocmite, până în prezent, 310 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.935 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.012.571 de lei.
„În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 401 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 236 în Italia, 15 în Franța, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 27 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 6 în Spania și unul în Germania, au decedat”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns