Peste 14.500 de măști FFP3 false, descoperite la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. „Le picau filtrele, asta înseamnă crimă”

masti

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara au descoperit, joi, un număr de 14.575 de măști false. Aceștia au povestit că măștilor le picau filtrele, iar personalul medical risca să respire direct aerul din saloanele pacienților cu COVID-19.

România a emis, prin sistemul RAPEX, o alertă pentru măști neconforme aflate pe piață, care poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate, a transmis ANPC, vineri dimineață. Cu o zi înainte, joi, medicii din Timișoara au descoperit că ultimele măști cumpărate de ei sunt false.

”Am descoperit un lot de peste 14.500 de bucăți, care nu erau conforme. De fapt, erau fake, am înștiințat imediat autoritățile și le-am retras de pe secții. Noi am sesizat organele competente și așteptăm să vedem ce putem să facem cu aceste loturi. Vorbim de măști FFP3, o anumită marcă, efectiv picau filtrele de la ele”, ne-a declarat Cristian Oancea, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara.

Măștile au fost cumpărate de spital și, spune directorul, aveau toate certificatele în conformitate. “Să ai 14.500 de măști neconforme înseamnă crimă” Managerul susține că jumătate din măștile cumpărate în ultima tură sunt false.

 

libertatea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns