Peste 1000 de persoane s-au vaccinat ”la chiuvetă” la o clinică privată. Suma plătită pentru un certificat fals

Peste 1000 de persoane s-au vaccinat ”la chiuvetă” la o clinică privată. Suma plătită pentru un certificat fals

Peste 1000 de persoane s-au vaccinat ”la chiuvetă” la o clinică privată. Suma plătită pentru un certificat fals

Peste 1000 de persoane au obținut în mod fraudulos, contra unor sume de bani, certificate COVID, fără însă a li se administra serul și chiar fără a fi prezenți fizic în centrul de vaccinare.

”În cursul zilei de 11 aprilie 2022, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică (SUPC), în baza autorizării instanței, a pus în executare efectuarea a 12 percheziții domiciliare într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, cumpărare de influență, fals informatic și, respectiv, acces ilegal la un sistem informatic”, transmite Parchetul de pe lângă ÎCCJ.

Potrivit sursei citate, perchezițiile sunt efectuate de polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul IGPR, DGPMB – Poliția Sectorului 2 București, IPJ Olt, IPJ Vâlcea și IPJ Gorj.

”Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment, rezultă că în perioada august 2021 – prezent, personalul medical din cadrul unei clinici de vaccinare cu puncte de lucru în sectorul 2, municipiul București și municipiul Caracal, județul Olt a efectuat vaccinări prin metoda ”la chiuvetă”.

Peste 1000 de persoane au obținut în mod fraudulos, contra unor sume de bani, certificate digitale europene COVID, fără însă a li se administra efectiv serul necesar vaccinării și chiar fără a fi prezenți fizic în centrul de vaccinare.

CITEȘTE ȘI: Alertă dată la Lidl și la Kaufland: Nu consumați aceste produse!

Activitatea infracțională a fost susținută și de modalitatea de organizare a activității de vaccinare, exclusiv prin administrarea unei singure doze, în sensul că vaccinul solicitat la deschiderea centrului de vaccinare și care s-a utilizat în cadrul acestuia a fost Janssen (Johnson & Johnson), procedură ce implică administrarea unei singure doze.

Persoanele cercetate vor fi prezentate cu mandate de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea efectuării activităților specifice de urmărire penală, urmând a fi dispuse măsurile procesual penale care se impun.

Centrul de vaccinare este la o Cinică de pe șoseaua Fundeni.

Aici s-au vaccinat aproximativ 7000 de persoane, conform statisticilor INSP si DSP. Dintre acestia, peste 1000 de persoane nu au fost vaccinate in realitate. Pretul era intre 1000-1500 de lei / certificat.

antena 3

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *