Peste 100 de mistreţi în cătarea puştii magnaţilor lumii, în acest sfârşit de săptămână, în Banat

Pregătirile sunt în toi pe domeniul de vânătoare proprietate privată al omului de afaceri Ion Ţiriac de la Ersig din Caraş-Severin.

Zilele acestea se caută gonaşi, se obţin autorizaţii, se face tot ce este necesar pentru ca organizarea acţiunii să fie completă.

CITEŞTE ŞI: Tragedie fără margini în familia unui polițist. Mama și sora sa, găsite fără suflare în propria lor locuință

Pentru bunul mers al lucrurilor, organizatorii au asigurat şi prezenţa la faţa locului a medicilor veterinari. Conform lui Nicolae Crista, directorul DSVSA Caraş-Severin, la intrarea pe domeniu va fi amenajat un filtru sanitar, iar carcasele de mistreţ recoltate vor fi supuse analizelor de laborator pentru depistarea trichinelozei şi a pestei porcine:

Dacă rezultatele vor fi bune, o parte din carne revine gonacilor şi o alta va ajunge pe mesele centrelor sociale din judeţ.

Amintim că, vânătoarea anuală a omului de afaceri Ion Ţiriac se va consuma sâmbătă, 2 februarie pe domeniul de 700 de hectare achiziţionat în urmă cu doi ani de fostul tenismen, de la Paul Lambrino sau Prinţul Paul de România, unde sunt aşteptaţi să sosească milionari şi manageri de top din Europa pasionaţi de vânătoare.

CITEŞTE ŞI: Prognoză îngrijorătoare de la meteorologi. Temperaturile ridicate din acest weekend vin însoţite de un nor de praf Saharian

Domeniul de la Ersig, în suprafaţă de peste 900 de hectare, i-a fost retrocedat prinţului Paul de România, însă acesta i-a vândut omului de afaceri Ion Ţiriac 700 de hectare. Preţul nu se cunoaşte cu exactitate, însă la momentul tranzacţiei s-a vehiculat suma de 2,1 milioane de euro. Restul de 200 de hectare din domeniu i-au fost concesionate de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului şi Feleacului, scrie radioresita.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Peste 100 de mistreţi în cătarea puştii magnaţilor lumii, în acest sfârşit de săptămână, în Banat

  1. ba prostilor – „… unde sunt aşteptaţi să sosească milionari şi manageri de top din Europa …” sau MAGNATI e tot una??

  2. Aceasta activitate ar trebui interzisă prin lege , iar animalele sălbatice ar trebui deasemenea ocrotite de lege , unde sînt prea multe , ar trebui relocate, ce plăcere este sa omori un animal nevinovat , este o plăcere bolnavă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *