Peste 1.200 de candidați s-au înscris la concursul de ”titularizare” în Timiș

Peste 1.200 de candidați s-au înscris la concursul de ”titularizare” în Timiș

Peste 1.200 de candidați s-au înscris la concursul de ”titularizare” în Timiș.

1.280 de candidați (cu aproximativ 50 mai mulți decât anul trecut) s-au înscris în județul Timiș la concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar.

Anterior, concursul era destinat titularizării cadrelor didactice, așa cum se și numea de fapt.

În ultimii ani, însă, din cauza numărului tot mai mic de posturi titularizabile, această denumire a devenit improprie.

În realitate, cele mai multe posturi erau (și sunt) fracțiuni de normă, ceea ce înseamnă că, pentru a obține o catedră completă, după finalizarea concursului mulți dintre candidați trebuie să aleagă (în funcție de notă) ore în mai multe școli.

CITEȘTE ȘI: Întreruperi sau presiune redusă a apei în mai multe localități din Timiș

Candidații au transmis documentele solicitate în format electronic, însă pentru validarea fișelor de înscriere s-a solicitat (conform dispozițiilor ministeriale) prezența fizică.

Etapa s-a desfășurat timp de trei zile, la sediul ISJ Timiș, respectiv la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timișoara.

Ridicarea stării de alertă va permite, în acest an, realizarea inspecțiilor la clasă, o probă eliminatorie desfășurată anterior celei scrise, din 13 iulie.

Potrivit metodologiei, inspecțiile la clasă sunt organizate până în 30 iunie, candidații (indiferent de vechimea în învățământ) urmând să fie evaluați de profesori metodiști. Cei care nu obțin cel puțin nota 5 nu vor putea participa la proba scrisă.

Pentru ocuparea posturilor titularizabile este nevoie de minimum nota 7. Candidații care optează pentru anumite discipline vor trebui să susțină o probă practică, notele minime solicitate fiind tot 5, respectiv 7.

În județul Timiș, au fost scoase la concurs 183 de posturi titularizabile (predominând cele de educație fizică, educator, învățător), pentru ocuparea cărora nota minimă solicitată la proba scrisă este 7.

Pe lângă aceste posturi, există alte 3.494 netitularizabile, cele mai multe dintre ele fiind incomplete (sub norma de 18 ore).

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *