„Perspective Shift”, la Fundația „Calina”

rata

Fundația „Calina” va găzdui, în 31 mai, la ora 19, vernisajul expoziţiei semnate de artistul plastic Bogdan Raţa, intitulată „Perspective Shift” şi curatoriată de Răzvan Ion.

„Bogdan Rața are un model inovativ și intuitiv de expunere și intervenție publică, oferind posibilitatea unei analize a transformărilor personale, schimbând perspectiva celor care interacționează cu lucrările sale.

Privitorul percepe într-o manieră diferită structura orașului și importanța modului de a privi evoluția. Modul de expunere și conceptul dublează impactul.

Expoziția este o răsturnare a experiențelor, regândește și reimaginează procesele hegemonice, poziționând în același timp orașul ca mediu eclectic de schimb și acțiune culturală.

Psihanalitic percepem realitatea în moduri diferite.

Nimeni nu aude sunetele identic. Nimeni nu vede la fel.

Percepția ghidează simțurile. Rața ne confuzează ca într-o transă psihanalitică doar pentru a ne ajuta să pornim reconstrucția. Să interogăm relația eu-supraeu-realitate.

Lucrările lui Rața ne determină să ne regândim reacțiile personale în relația cu lucrurile care nu sunt așa cum ni le imaginăm, să schimbăm perspectiva din care privim și să acceptăm existența unor alte posibile moduri de analiză”, subliniază curatorul expoziţiei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns