Perla litoralului românesc s-a stafidit de tot. Astăzi, complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere este năpădit de bălării și de rugină. Actualul proprietar l-a cumpărat de la un timișorean (FOTO)

”Nea Mărin Miliardar”, filmul turnat în 1979, cu o distribuție de excepție, va rămâne una dintre cele mai savuroase comedii din istoria cinematografiei românești, pelicula fiind vizionată, cu succes și în rândul tinerilor din ziua de azi.

Majoritatea cadrelor au fost filmate în cel mai luxos ansamblu hotelier de pe litoralul Mării Negre de dinainte de 1989, unde puțini turiști români își permiteau să se cazeze. Astăzi, complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere, din stațiunea Olimp, este năpădit de bălării și de rugină.

Construcția magnificului resort a debutat la începutul anilor ’70. Compoziția sa arhitecturală unică, inedită, urmată, apoi, de o suită de dotări excepționale pentru acea perioadă a transformat complexul într-unul dintre cele mai atrăgătoare ansambluri hoteliere din lume. Modelul a fost ”furat”, apoi, de investitori străini care au înfrumusețat, apoi, alte plaje ale Europei.

După 20 de ani de la Revoluție, a fost scos la vânzare, prin licitație publică. A fost cumpărat de timişoreanul Josef Goschy, cu aproximativ 20 de milioane de euro. Complexul, însă, din lipsă de investiții majore, s-a degradat și mai mult, iar investiția s-a dovedit a nu fi deloc rentabilă pentru omul de afaceri bănățean.

Drept urmare, acesta l-a revândut omului de afaceri libanez Mohammad Murad, președintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, dar pentru o sumă mai mică decât prețul de achiziție.

Fostul patron al complexului hotelier, patronul companiei Unita Turism, nu a dorit să ofere mai multe detalii despre această tranzacție, nefiind, probabil un subiect prea plăcut de dezbătut.

Dincolo, însă, de aceste detalii, cert este că cel mai frumos ansamblu hotelier al litoralului românesc, cu aproape 800 de camere, este, și acum, în paragină.

Pentru reabilitarea lui, ar fi nevoie de o investiție de cel puțin 15 milioane de euro, potrivit estimărilor unor investitori din domeniul turismului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Perla litoralului românesc s-a stafidit de tot. Astăzi, complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere este năpădit de bălării și de rugină. Actualul proprietar l-a cumpărat de la un timișorean (FOTO)

Lasă un răspuns