Perla Banatului, un loc care ne merge la inimă. Ce se va întâmpla în 2018

buzias 10

Având în spate o istorie balneară de două milenii – dacii și romanii foloseau apele minerale de aici – Buziașul va împlini, în 2019, două secole de când a fost declarat oficial stațiune balneară. După o perioadă de stagnare generală, un grup de oameni inimoși se străduiesc să repună stațiunea pe harta cu atracții turistice ale României.

Factorii naturali de cură – apele minerale carbogazoase, mofetele și aerul puternic ionizat (identic cu cel de la o altitudine de 1.000 de metri) – se află la dispoziția celor interesați la doar 34 de kilometri de Timișoara. Buziaşul este singura stațiune din vestul României ce are ca profil terapeutic bolile cardiovasculare. Aici ajung bolnavi în stadii mai avansate de suferință, care nu se pot adapta climatului mai aspru din alte staţiuni cu profil cardiovascular, situate la o altitudine mai mare.

„Buziașul nu este doar o poveste frumoasă a trecutului, ci și o realitate a prezentului. Perla Banatului există, doar că e puțin acoperită cu noroi, iar noi avem datoria să-i redăm strălucirea”, consideră primarul Sorin Munteanu. Administrația locală are o strategie de revigorare generală a orașului, în care sunt incluse reabilitarea parcului de 32 de hectare, precum și amenajarea unui aquaparc.

Fundația Cardioprevent colaborează în mod constant cu autoritățile din Buziaș, precum și cu conducerea societății de tratament balnear. „Cei din Buziaș au făcut un mare pas înainte pentru a repune pe hartă această adevărată stațiune a inimii, iar noi, ca fundație, vom include în pachetele turistice câteva module de consiliere”, spune prof. dr. Dan Gaiță, președintele Cardioprevent.

Noutăți din 2018

„Dorim să transmitem un mesaj frumos, un mesaj corect, despre factorii naturali de cură, despre potențialul pe care îl are stațiunea, despre parteneriatul integrat cu autoritatea locală, precum și despre bunele noastre intenții de a ne îndrepta către turiștii-pacienți, cu produsele pe care le oferim.

Dorim să recâștigăm piața și cred că vizitatorii noștri merită să beneficieze mai din timp de factorii naturali de cură existenți la noi, înainte de instalarea unei patologii”, spune Leontin Gheorghe, directorul Societății de Tratament Balnear din Buziaș.

Din 2018, la hotelurile aparținând societății, doritorii vor beneficia de trei pachete turistice noi: „Ionizarea de weekend”, în cadrul căreia se recomandă plimbări în aer liber ale părinților alături de copii în parcul stațiunii; „Săptămâna sănătății tale” (pachet pentru sănătate cardiometabolică al Fundației Cardioprevent), care include module de consiliere în nutriție, antifumat și activitate fizică din partea medicilor specialiști; „Vacanță pentru sănătate”, cu șapte nopți de cazare.

Cei care vin la Buziaș pot beneficia de acces la piscină, saună, jacuzzi, sală de fitness, iar centrul de sănătate pune la dispoziție mofetă, baie cu apă minerală, duş subacval, hidroterapie, jacuzzi, masaj (terapeutic, de relaxare, de tonifiere), kinetoterapie, fizioterapie, haloterapie, aplicaţii locale cu ceară de albine, terapie manuală, drenaj limfatic, băi galvanice și acupunctură.

În afară de acestea, într-o epocă în care solicitarea psihică atinge cote alarmante, liniștea dată de absența stresului și de aerul foarte curat rămâne un bun de mare preț al Buziașului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *