Perioadele de desfășurare a examenelor de corigență din acest an școlar

Perioadele de desfășurare a examenelor de corigență din acest an școlar

În acest an școlar, perioada de desfășurare a examenelor de corigență este 4 – 15 iulie pentru toate clasele din învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional și pentru clasele cu stagii de pregătire practică, școala postliceală și de maiștri.

Elevii din clasa a VIII-a, care au susținut și promovat examenul de corigență, se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în perioada 1 – 3 august pentru cea de-a doua etapă de admitere în învățământul liceal, respectiv în perioada 26 – 28 iulie pentru etapa a doua de admitere în învățământul profesional și învățământul profesional dual.

Elevii corigenți care nu s-au prezentat la sesiunea de corigențe din perioada 4 – 15 iulie sau nu au promovat examenul de corigență vor fi declarați repetenți.

Elevii din clasele terminale de liceu, care au susținut și promovat examenul de corigență, se pot înscrie pentru examenul de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, în perioada 18 – 25 iulie.

Elevii claselor terminale de liceu, ai învățământulul profesional și al stagiilor de pregătire practică care au promovat examenele de corigență în sesiunea 4 – 15 iulie se pot înscrie la examenul de certificare a competențelor profesionale, sesiunea august- septembrie 2022.

CITEŞTE ŞI: Restricţiile din pandemie ar fi cauza creșterii numărului de cazuri de hepatită acută la copiii mici

În cazul în care curriculumul parcurs este organizat modular, pentru elevii care nu au promovat modulele ce se finalizează pe parcursul anului școlar, indiferent de numărul de module nepromovate, se organizează o sesiune speciali de examene de corigență, în ultima săptămână de cursuri a anului școlar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *