Perioada de izolare pentru persoanele cu COVID a fost redusă: 7 zile pentru nevaccinaţi, 5 zile pentru vaccinaţi

Perioada de izolare pentru persoanele cu COVID a fost redusă: 7 zile pentru nevaccinaţi, 5 zile pentru vaccinaţi

Ministerul Sănătății a schimbat regulile și în ceea ce privește izolarea persoanelor confirmate cu COVID-19, fiind redusă perioada. Pacienții nevaccinați și cei care au avut COVID cu mai mult de trei luni în urmă vor sta în izolare 7 zile, față de 10 zile, cât era până acum, iar cei vaccinați și cei care au avut boala cu mai mai puțin de trei luni în urmă vor sta doar 5 zile, față de 7 zile până acum, conform HotNews.ro.

Durata perioadei de izolare va fi, astfel, scurtată atât pentru persoanele vaccinate, cât și pentru cele nevaccinate care sunt confirmate cu COVID-19, conform unui ordin recent al ministrului Sănătății.

5 zile perioada de izolare pentru vaccinaţi şi 7 zile pentru nevaccinaţi

Noile reguli privind perioada de izolare:

Pacienții simptomatici vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare.

CITEŞTE ŞI: Au revenit gripele și pneumoniile în România: Aproape 60.000 de cazuri într-o săptămână

Pacienții fără factori de risc care au manifestări clinice ușoare de COVID-19, care nu necesită oxigenoterapie, vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 7 zile, pentru persoanele nevaccinate, și 5 zile, pentru cele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 90 de zile, și tratați și monitorizați la domiciliu prin intermediul medicului de familie.

Citeşte mai multe pe HotNews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Perioada de izolare pentru persoanele cu COVID a fost redusă: 7 zile pentru nevaccinaţi, 5 zile pentru vaccinaţi

  1. Sa va duceti la puscarie ipocriti ce sunteti ne fortati sa ne carantinam si vaccinati. Clar totul este o cacialma si dupa ureche propun carantinare tuturor guvernantilor pana in 2024.

Lasă un răspuns