Pericolul de pe trotuar

panta trotuar

Unii timişoreni consideră că pot face tot ce doresc pe terenul public, atât timp cât se află în faţa casei lor. Unele modificări pe care le efectuează sunt destul de periculoase pentru alţi cetăţeni.

panta trotuar1Nu puţini sunt cei care doresc să realizeze pante de intrare în curte sau în garaj. Astfel, există câteva trotuare în oraş care ridică mari probleme trecătorilor, în mod special părinţilor care îşi duc copiii în cărucioare, persoanelor cu dizabilităţi, dar şi bătrânilor care se deplasează mai greu.

Pe strada Făgăraş – în zona 0 cum este considerată în Timişoara, fiind locul unde se găsesc cele mai scumpe case de vânzare – există câteva imobile impunătoare. Pe cât sunt de frumos realizate, întreţinute şi păzite, pe atât de puţin pare să le pese proprietarilor de trecători.

panta trotuar2Aşadar, în trotuar s-au amenajat rampe pentru intrarea maşinilor în curţi, iar ca pietonilor să le fie cât de cât mai uşor să treacă, au fost turnate câteva trepte. Pe strada Constantin cel Mare, spre Calea Lipovei, panta este inaccesibilă pietonilor, formând un unghi ascuţit. Prin urmare, trecătorii sunt nevoiţi să circule pe carosabil.

Cea mai absurdă intrare într-un garaj se găseşte pe strada Verde. Acolo este imposibil ca vreun pieton să mai folosească trotuarul. De fapt, pe o lautură a pantei a şi fost pusă o bară din metal, pentru a se evita… căderea în gol a celor care trec pe acolo.

De cealaltă parte, însă, nimic nu-i mai protejează pe pietoni. În toate cazurile, aceştia întâmpină probleme mari pe timpul nopţii, când vizibilitatea este redusă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Pericolul de pe trotuar

  1. Treaba de lunga durata …. Trebuie o educatie din gradinita pentru obisnuirea cu ideea ca spatiul public (strada, parc, etc) si spatiul comun ( la blocuri ) au reguli care nu permit sa faci acolo ce te taie capul. In Anglia nu ai voie sa pui nici macar un pres in fata usii de la apartament, pentru ca spatiul din fata usii tale este spatiu comun si nu pui nimic al tau personal in spatiul comun.Prin acest exemplu vreau doar sa arat ca noi suntem departe de a accepta o astfel de regula. Pentru noi asa ceva nu-i decat o ciudatenie amuzanta. Deocamdata. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *