Perdea forestieră de 3,96 ha în zona de nord a Timișoarei

Perdea forestieră de 3,96 ha în zona de nord a Timișoarei

Perdea forestieră de 3,96 ha în zona de nord a Timișoarei

Miercuri, 7 februarie, în prezența unei delegații a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor condusă de ministrul Mircea Fechet, la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara (USVT) a avut loc semnarea contractului de finanțare depus de universitate prin PNRR, Pilonul I, Tranziția Verde, proiect care prevede înființarea unei perdele forestiere de protecție.

Perdeaua de protecție forestieră se va întinde pe o suprafață de 3,96 de hectare în zona de nord a orașului, pe limita de proprietate a instituției de învățământ.

Valoarea proiectului este de 274 426 de lei, iar USVT se pregătește să acceseze și alte fonduri pe măsuri similare precum cele privind pădurile urbane.

La eveniment, alături de reprezentanții ministerului de resort, au luat parte rectorul USVT, Cosmin Popescu, președintele Senatului USVT, prof.univ.dr. Viorel Herman, dar și prorectori, decani și prodecani ai universității.

„Efectul unei astfel de perdele forestiere pentru Timișoara este foarte important, mai ales în actualul context al schimbărilor climatice.

Prin această perdea forestieră vom încerca să compensăm și să reducem efectele negative ale schimbărilor climatice asupra orașului, să reglăm microclimatul la nivelul zonei de intervenție, adică partea de nord a orașului, pe teritoriul a două UAT-uri, Timișoara și Dumbrăvița.

CITEȘTE ȘI: Modernizări de drumuri la Sânandrei

Va fi o reglare a microclimatului atât din punct de vedere termic, cât și o barieră de protecție împotriva curenților de aer, cu efecte pozitive asupra culturilor agricole și a resurselor de apă”, a specificat prof. univ.dr. Dorin Camen, decanul Facultății de Inginerie și Tehnologii Aplicate.

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara a mai initiat în ultimii ani proiecte de înființare a unor perdele forestiere sau realizarea unor spatii verzi, printre care se numără cele de la Stațiunea Didactică a universității și din incinta campusului universitar al instituției.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *