Percheziţii în universităţi. A fost vizată şi Medicina timişoreană

Mai multe percheziţii au avut loc, marţi, în Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca şi Bucureşti. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează în această perioadă mai multe cercetări, în legătură cu dosarele de admitere la unele universităţi în ceea ce-i priveşte pe studenţii străini.

Percheziţii s-au efectuat şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Se doreşte elucidarea situaţiilor celor 45 de studenţi marocani, care iniţial au fost admişi la UMF Iaşi, pentru ca ulterior să fie excluşi de pe listă fără nici o explicaţie.

„Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice colaborează cu procurorii DNA pentru bunul mers al anchetei pe care aceştia o derulează. În acest sens, au fost puse la dispoziţia procurorilor documentele solicitate, respectiv informaţii referitoare la admiterea studenţilor străini la Universitatea de Medicină şi Farmacie <<Grigore T. Popa>> din Iaşi, pentru anul universitar 2015-2016. Nu în ultimul rând, la solicitarea anchetatorilor, a fost pusă la dispoziţie şi corespondenţa dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie <<Grigore T. Popa>> din Iaşi, cu Universitatea de Medicină şi Farmacie <<Victor Babeş>> din Timişoara şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie <<Iuliu Haţieganu>> din Cluj-Napoca. Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a furnizat documentele cerute şi va răspunde oricărei alte solicitări, pentru bunul mers al anchetei DNA”, se specifică într-un comunicat emis ieri de Ministerul Educaţiei.

0 Comments

No Comment.