Percheziții la Timișoara într-un caz de falsificare a diplomelor de bacalaureat, vândute cu 2.000 de euro bucata

Percheziții la Timișoara într-un caz de falsificare a diplomelor de bacalaureat, vândute cu 2.000 de euro bucata

Un bărbat și o femeie au fost reținuți după ce ar fi falsificat diplome de bacalaureat pe care le-ar fi vândut cu 2.000 de euro bucata. Polițiștii au făcut șapte percheziții domiciliare și una la o universitate privată din Timișoara.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au efectuat vineri șapte percheziții domiciliare, în județul Timiș, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. De asemenea, a fost efectuată o percheziție la sediul unei instituții private de învățământ universitar din municipiul Timișoara.

„În urma investigațiilor efectuate, a reieșit că mai multe persoane, care nu ar fi promovat examenul de bacalaureat, ar fi achitat suma de 2.000 de euro pentru obținerea de diplome de bacalaureat contrafăcute. Ulterior, ar fi folosit diplomele de bacalaureat falsificate pentru a se înscrie la unitatea de învățământ. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri și telefoane mobile.

Trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, un bărbat în vârstă de 26 de ani și o femeie în vârstă de 48 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, aceștia fiind introduși în Centrele de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Timiș și Caraș-Severin. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestora și luării măsurilor legale care se impun”, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *