Percheziţii la pont în două localităţi bănăţene. Pensionar bănuit că deţine ilegal arme şi muniţii

O armă tip pistol, componentele unei arme tip pistol cu butoiaș, articole pirotehnice, capse folosite la confecționarea cartușelor de vânătoare, precum și pulbere de vânătoare au fost ridicate ieri de polițiști în urma a două percheziții domiciliare efectuate la locuințele unei persoane bănuite că deține ilegal arme și muniții.

În, 12 octombrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au efectuat două percheziții domiciliare în Bocșa și Fîrliug, la un bărbat bănuit că deține ilegal arme și muniții.

„În urma activităţilor efectuate, poliţiştii au stabilit că un bărbat în vârstă de 72 de ani, din Bocșa, ar fi deţinut fără drept, în două imobile, o armă tip pistol, componentele unei arme tip pistol cu butoiaș, 38 de articole pirotehnice, capse folosite la confecționarea cartușelor de vânătoare, dar și pulbere de vânătoare“, informează Compartimentul Relaţii Publice din cadrul IPJ Caraş-Severin.

Poliţiştii au dispus ridicarea armei și a muniţiei în vederea expertizării, faţă de cel în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și nerespectarea regimului materiilor explozive.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bănuitului, conform expressdebanat.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Percheziţii la pont în două localităţi bănăţene. Pensionar bănuit că deţine ilegal arme şi muniţii

  1. Ori e pistol ori are butoiaș.
    Daca are butoiaș e revolver. De exemplu, arma din poză este un revolver, pentru că are mai multe camere de ardere situate în afara țevii, în butoiașul care se rotește, camerele de ardere având o mișcare de revoluție, de unde și numele acestui tip de armă.
    Pistolul are una sau mai multe camere de ardere fixe.

    Nu există armă tip pistol cu butoiaș, domnilor polițiști.

Lasă un răspuns