Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, în Timiș. Uluitor ce au descoperit trupele speciale (video)

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, în Timiș (video)

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, în Timiș (video)

La data de 21 septembrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județul Timiș, la patru persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Patru mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că patru bărbați, în vârstă de 31, 46, 48 și 58 de ani, ar fi cultivat cannabis, iar, după recoltarea plantelor, ar fi folosit una dintre locații pentru prelucrarea acestora, în scopul obținerii de hașiș, în acest sens fiind folosite diferite ustensile și recipiente pentru macerarea plantelor, filtrarea, presarea și ulterior pentru transformarea acestora în turte de hașiș. Ulterior, aceștia ar fi distribuit cannabis și hașiș în județele Timiș și Caraș-Severin.

„La una dintre locații, au fost descoperite o cultură indoor de cannabis (16 plante mature) și un _laborator de producere a rezinei de cannabis (hașiș) și a uleiului de cannabis prin metoda “Bubble Hash”_, fiind găsite instrumente folosite pentru prepararea acestuia, respectiv malaxoare, recipiente pentru decantare și filtrare, precum și aparate de presare.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 6 kilograme de muguri de cannabis, aproximativ 30 de kilograme de masă vegetală tocată, 7 turte din hașiș, totalizând o jumătate de kilogram, precum și mai multe instrumente folosite la fabricarea hașișului (malaxor, site, filtre, presa).

CITEȘTE ȘI: 1.300 de oameni arestați la protestele din Rusia. „Acest regim s-a condamnat singur și își distruge tineretul”

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiști din cadrul I.P.J. Timiș și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara”, a transmis IPJ Timiș.

UPDATE: Cei 4 bărbații, cu vârste cuprinse între 31 și 58 de ani, au fost conduși la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara pentru audieri, ulterior, față de aceștia fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 22 septembrie, să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *