Percheziții la o rețea uriașă de trafic de droguri și fugari, acoperită de corupți. Aduceau în țară ucraineni care fugeau de înrolare

29 de percheziții domiciliare în Timiș și Caraș-Severin, la traficanții de migranți

Percheziții la o rețea uriașă de trafic de droguri și fugari, acoperită de corupți. Aduceau în țară ucraineni care fugeau de înrolare

Sunt percheziții chiar în aceste momente la mai multe instituții din șase județe din țară.

Procurorii DIICOT, însoțiți de mascați, percheziționează 83 de adrese ale membrilor unei uriașe grupări de trafic de droguri, de migranți și de țigări, precum și sediile și punctele de lucru ale instituțiilor care acopereau rețeaua.

Această rețea acționa în județele Suceava, Bihor, Maramureș, Bistrița Năsăud, Mehedinți și Gorj, scrie antena3.ro.

Timp de un an, interlopii au reușit să aducă în țară un număr mare de cetățeni ucraineni care fugeau de înrolare, spun anchetatorii.

Conform DIICOT, ”la data de 14.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, pun în aplicare un număr de 83 de mandate de percheziţie domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice din judeţele Suceava, Bihor, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mehedinți și Gorj, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă, deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României de țigarete peste limita legală, trafic de migranți, infracţiuni de corupţie, infracțiuni de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, precum şi infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

CITEȘTE ȘI: Bătaie în fața unui restaurant din Timișoara. Poliția a reținut 2 tineri

În cauză s-a reținut că, începând cu luna noiembrie 2021, mai mulți cetățenii români au constituit un grup infracțional organizat ce a avut ca scop traficarea de țigarete de proveniență extracomunitară, precum şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, activităţi care s-au derulat cu precădere pe raza județelor Bihor, Suceava, Maramureș și Mehedinți.

Totodată, cu ocazia activităților de cercetare și documentare a activităților infracționale, au fost constatate și alte infracțiuni aflate în strânsă legătură cu acestea, respectiv infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, infracțiuni de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept și infracțiunile de dare și luare de mită.

De asemenea, în prezenta cauză se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, faptă comisa în contextul declanșării și desfășurării conflictului armat din Ucraina. În condițiile în care autoritățile ucrainene au introdus măsuri restrictive de circulație față de cetățenii proprii, unii dintre aceștia au încercat să treacă în mod fraudulos frontiera de stat cu România.

Acțiunea este realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Iași, B.C.C.O. Bacău, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Cluj-Napoca, B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Maramureș, S.C.C.O. Covasna, S.C.C.O. Mehedinți, S.C.C.O. Gorj, I.P.J. Oradea-SICE, I.P.J. Bistrița Năsăud – S.I.C.E., I.P.J. Satu Mare – S.I.C.E.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. şi Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiune participă și forțe din cadrul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *