Percheziții la Dumbrăvița! Contractele pe bani publici ale unui afacerist local, luate la puricat de procurori

Agitație mare, în această dimineață, în Primăria Dumbrăvița, dar mai ales în containerul din curtea instituției, în care funcționează cele două societăți ale consiliului local, Dumbrăvița Investiții și Aqua Dumbrăvița, unde a avut loc un desant al organelor de urmărire penală!

Deoarece reprezentanții Primăriei Dumbrăvița au păstrat secretul cu privire la perchezițiile desfășurate marți dimineață, informațiile pe care vi le prezentăm sunt obținute pe surse. Astfel, am aflat că oamenii legii s-au prezentat marți, la prima oră, la sediul celor două societăți ale Consiliului Local Dumbrăvița, solicitând toate contractele (și documentația aferentă) încheiate de Aqua Dumbrăvița și Dumbrăvița Investiții cu firmele controlate de omul de afaceri Ilie Nemeș, abonat la contracte cu Primăria Dumbrăvița în perioada în care pesedistul Victor Malac a ocupat fotoliul de edil-șef, 2012-2020. Tot pe surse am aflat că, în momentul în care au realizat cât de multe acte trebuie să verifice, polițiștii judiciariști au chemat întăriri…

Din câte se pare, în cadrul anchetei, vor fi puși să dea explicații (încă) administratorul Aqua Dumbrăvița și Dumbrăvița Investiții, Claudiu Juratoni (el și-a înaintat demisia și se află în perioada de preaviz), fostul responsabil cu achizițiile publice din primărie, Robert Krista, precum și afaceristul Ilie Nemeș.

Ilie Nemeș și firmele sale precum și conectarea lor la banii publici făceau obiectul articolului publicat în ziarul nostru în 13 august 2016 și intitulat Bugetul unei comune din Timiş este secătuit de firme-căpușă. Afacerile afaceristului care s-a îmbogățit din contractele derulate cu Primăria Dumbrăvița au continuat nestingherite, fiind nevoie, se pare, să piardă Victor Malac funcția de primar pentru ca procurorii să intre pe fir…

5 Comments
Ilie ciolac 17 martie 2021
Malac a furat si spălat la greu banii publici împreună cu clica,toți au supt de acolo dintre consilieri.In doua mandate Psd+Pnl să furat la greu.
AlabaruBatFemei 16 martie 2021
Ci-uplica,iar v-a dictat Penismanul care tot ce a batut la viata lui a fost nevastasa,articol pă sursă?