Percheziții în Timiș în cazul unei grupări care a obținut peste 8 milioane de lei prin delapidare

29 de percheziții domiciliare în Timiș și Caraș-Severin, la traficanții de migranți

Polițiștii de la combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Timișoara au efectuat cinci percheziții domiciliare, patru dintre ele în județul Timiș – în Timișoara și Giroc – și una în județul Mureș,  pentru destructurarea unei grupări infracționale care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 8.000.000 de lei unei societăți, prin delapidare. Sunt cercetate cinci persoane, “sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu”.

Astfel, în anul  2014, o femeie de 31 de ani, în calitate de manager financiar cu atribuții în gestionarea și administrarea bunurilor aparținând unei societăți comerciale, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de delapidare. În perioada 2014-2019, ar fi creat un prejudiciu de 8.071.883 de lei, prin emiterea de facturi fictive pentru marfă care, de fapt, nu ar fi fost recepționată de către firmă. În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor diverse acte, trei laptopuri, un grinder și 3 grame de cannabis.

Prejudiciul cauzat societății prin activitatea infracțională este de peste 8.000.000 de lei. La acțiune au participat polițiști de combatere a criminalității organizate din Timișoara și  Târgu-Mureș, precum și jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *