Percheziții în casele unui tânăr din Timiș care vindea petarde și artificii pe internet. Polițiștii au găsit aproape 300 de formulare de comandă și AWB-uri de transport

"Facem puzzle din mâinile inconştienţilor". Mesaj dur al unui chirurg plastician: luptă în zadar împotriva petardelor care provoacă tragedii

Percheziții în casele unui tânăr din Timiș care vindea petarde și artificii pe internet. Polițiștii au găsit aproape 300 de formulare de comandă și AWB-uri de transport

La data de 24.12.2022, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș cu sprijinul SAS Timiș și al criminaliștilor din cadrul Poliției municipiului Lugoj, au desfășurat 3 percheziții domiciliare în Lugoj și comuna Bârna, la imobilele ce aparțin unui tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Bârna, județul Timiș.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal, aflat în lucru la SAESP Timiș, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”.

În urma perchezițiilor, a fost identificată cantitatea de 1.000 kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F2, F3 si F4, cantitate achiziționată conform facturilor de proveniență din Cehia si România.

CITEȘTE ȘI: Colindatul cu dubele și bucatele tradiționale, însemnele Crăciunului în Banat

„Tânărul comercializa articolele pirotehnice în mediul online, prin intermediul unui site, în acest sens fiind identificate și ridicate 291 de formulare de comandă și AWB-uri de transport realizate cu o firmă de curierat, în perioada octombrie-decembrie 2022. Comenzile aveau valori cuprinse între 300-3.000 de lei.

Deși bărbatul are calitatea de pirotehnician, acesta nu are nicio formă de organizare juridică care sa-i permită comercializarea către publicul larg.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități ilicite a tânărului și stabilirea conexiunilor infracționale cu implicație în cauză”, a transmis IPJ Timiș.

Foto: IPJ Timiș


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *