Percheziții DNA la Timișoara și Arad, într-un dosar de corupție

dna timisoara

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.

“În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.  În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție “, se arată într-un comunicat DNA.

Conform unor informații neoficiale, este vorba despre un dosar legat de cântărirea TIR-urilor care treceau prin vama de la Nădlac, spre Ungaria. La cântărire încărcătura unora dintre acestea ar fi fost subevaluată, pentru ca taxele plătite de transportator să fie mai mici. În schimb, transportatorii ar fi dat mită.

UPDATE1: La sediul DNA Timișoara a ajuns deputatul PSD Florin Tripa, din Arad. Acesta a venit însoțit de avocat și a spus că nu știe de ce a fost chemat la DNA, dar că ar fi percheziții și la sediul PSD Arad.

UPDATE2: Senatorul PSD de Caraș-Severin, Ioan Chisăliță, a ajuns și el la sediul DNA, dar susține că nu are nicio legătură cu dosarul în care au avut loc perchezițiile.

UPDATE3: Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, a fost luat  de procurorii DNA, care au plecat cu acesta din sediul partidului, pentru a fi dus la audieri la Timişoara. Procurorii au ridicat de la PSD Arad mai multe documente, iar anchetatorii au părăsit sediul formaţiunii social-democrate după mai bine de trei ore de la începutul percheziţiei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Percheziții DNA la Timișoara și Arad, într-un dosar de corupție

  1. ….Si ca din intâmplare erau exact acolo camerele televiziunilor prietene….DNA a inceput iarăși telejustiția….Peste cateva luni – sau ani se va fâsâi lamentabil….Justitia își va spune cuvântul ….dar pâna atunci…. Filmul ăsta parcă l-am mai văzut…

Lasă un răspuns