Percheziții DNA, inclusiv la o instituție publică: Sunt vizate eliberări de certificate de vaccinare false

Percheziții DNA, inclusiv la o instituție publică: Sunt vizate eliberări de certificate de vaccinare false

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid, conform stiripesurse.ro.

DNA anunță că în cursul zilei de 16 noiembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate pe raza județelor Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, centrul de vaccinare din vama Petea, jud. Satu Mare, este percheziționat de procurorii DNA Oradea în legătură cu suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și fals. Aceleași surse afirmă că funcționari ai statului român sunt vizați pentru modalitatea in care ar fi falsificat certificate de vaccinare pentru persoane interesate.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns