Percheziții ale DIICOT Timișoara la o rețea care plasa bani falși pe piață

Procurorii DIICOT și poliția judiciară au efectuat mai multe percheziții în județul Hunedoara la o rețea care plasa bani falși pe piață.

Conform anchetatorilor, grupul infracțional specializat în plasarea pe piață de bancnote false de 50 de euro s-a constituit anul trecut în județul Hunedoara. Membrii grupării au inițiat relații comerciale care le permiteau plata cash cu bani falși, mai ales prin achiziționarea de produse d ela persoane fizice care postează anunțuri pe internet.

Cercetările efectuate au evidenţiat faptul că membrii grupului infracţional organizat erau din municipiul Petroşani, dar au acţionat în alte zone decât cea de domiciliu, respectiv în oraşe unde puterea de cumpărare este superioară celei din Valea Jiului şi unde recunoaşterea lor de către persoanele vătămate să fie îngreunată.

Suspecții au indus în eroare vânzători de bună credință din Timişoara, Arad, Oradea, Marghita, Oţelu Roşu, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Alba Iulia, Cluj Napoca, Haţeg, Sibiu, Sebeş, Râmnicu Vâlcea şi Călăraşi.

Activitatea infracţională a grupării era organizată pe două paliere, în sistem piramidal, sub coordonarea liderului care avea rolul procurării şi aprovizionării grupării cu bancnote contrafăcute, prin prisma conexiunilor avute cu o grupare de falsificatori din Italia.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara vor fi aduse, în vederea audierii, 10 persoane.

 

radiotimisoara

0 Comments

No Comment.