Percepţia asupra perfecţiunii în 18 ţări. Cum arată românca ideală – FOTO

romanca ideala

Percepţia asupra perfecţiunii feminine diferă de la o ţară la alta, iar un trup este perceput ca fiind ideal în funcţie de cultura din care provine o femeie, potrivit unui nou studiu, conform căruia româncele „perfecte” sunt şatene, voluptoase şi au în medie 66,2 kilograme.

romancaCum arată un „corp perfect?” Depinde pe cine întrebi şi din ce ţară este persoana pe care o chestionezi, conform unui articol publicat de huffingtonpost.com, care citează studiul „Perceptions Of Perfection”, realizat de platforma online din Marea Britanie Superdrug Online Doctors.

În cadrul acestui proiect au fost angajaţi 18 designeri din toată lumea (14 femei şi patru bărbaţi) pentru a realiza în Photoshop trupurile pe care le consideră ideale pentru o femeie, dacă aceasta ar fi din SUA, China, Columbia, Egipt, Italia, Olanda, Peru, Filipine, România, Serbia, Africa de Sud, Spania, Mexic, Siria, Marea Britanie, Ucraina, Argentina şi Venezuela. În fapt, imaginea aceleiaşi femei a fost modificată astfel încât aceasta să reflecte standardele considerate ideale în cele 18 ţări, fiind schimbate de la caz la caz atât greutatea şi forma trupului şi a feţei, cât şi coafura şi culoarea părului. Dimensiunile ideale au fost realizate plecând de la o înălţime asumată de 1,65 de metri.

Astfel, femeile „ideale” din China şi Italia au picioarele şi braţele foarte subţiri, în timp ce acelea din Columbia, Mexic şi Peru sunt voluptoase şi conforme cu standardele de frumuseţe tradiţionale din aceste ţări.

Şi femeia „ideală” din România este voluptoasă şi cântăreşte în medie 66,2 kilograme. De asemenea, aceasta are părul lung, drept şi de culoare şatenă.

„Percepţiile asupra frumuseţii şi perfecţiunii pot avea un impact cultural profund şi de durată asupra femeilor şi bărbaţilor. Scopul acestui proiect a fost acela de a înţelege mai bine eventualele standarde nerealiste ale frumuseţii şi de a vedea cum astfel de presiuni diferă în lume”, a anunţat compania care a realizat acest studiu, într-un comunicat de presă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns