Pentru aproape o sută de copii sensibili din Timişoara, Moș Nicolae va trece pragul… clasei. Vezi cum poți contribui la bucuria celor mici

Aproape o sută de copii vor simți (unii dintre ei pentru prima dată) bucuria de a dărui și de a primi, totodată, un cadou de Moș Nicolae.

Cei 80 de elevi provin din trei școli și o grădiniță din Timișoara, unde se află, în multe cazuri, copii din familii defavorizate sau elevi cu dizabilități. Spiriduși pentru acești copii sunt circa 15 voluntari din Timișoara care, pe parcursul verii, au organizat ”Mese ale generozității”, pentru a strânge banii necesari materialelor pentru realizarea cadourilor.

”Copiii vor confecționa obiecte cu tema Sărbătorilor de Iarnă pe care, ulterior, le vor oferi altor copii din cadrul altei școli, ei necunoscându-se între ei”, spune Marius Dan Pascariu, din cadrul Asociației ”3 Compas” Timișoara, care organizează, alături de alți voluntari, această acțiune cu scopul de a aduce zâmbete pe chipurile unor prichindei.

Sunt implicați copii de la grupa mare a Grădiniței nr. 25, care vor face schimb de cadouri cu cei din clasa pregătitoare de la Școala gimnazială nr. 1 și elevi ai Centrului școlar pentru educație incluzivă ”Dumitru Ciumăgeanu”, care îi vor cunoaște pe colegii lor din clasa a IV-a a Școlii gimnaziale nr. 4.

Astfel, micii timișoreni au șansa unei călătorii de descoperire și cunoaștere, în care prichindeii de grădiniță vor merge la școală, iar elevii vor face un pas spre un altfel de școală.

În rândul spiridușilor care îi vor îndruma pe copii au intrat și cadrele didactice care vor realiza, alături de elevi, cadourile.

În 6 decembrie, într-un cadru destins, va avea loc schimbul de cadouri, însă voluntarii își doresc ca această acțiune să nu se finalizeze odată cu trecerea sărbătorilor, ci să continue prin asigurarea școlilor participante cu rechizite și materiale necesare desfășurării activităților ulterioare.

Donații pentru această cauză se pot realiza în contul BRD: RO08BRDE360SV96777453600.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns