Pensionarii ar putea primi cea de-a 13-a pensie

Numărul 13 nu aduce întotdeauna ghinion. Potrivit unui proiect de lege, inițiat recent, o bună parte din pensionarii din România ar putea beneficia de cea de-a 13-a pensie.

Potrivit documentului, a 13-a pensie se va acorda anual, la cerere, persoanelor care au un drept de pensie sub nivelul salariului mediu brut pe economie şi nu realizează alte venituri.

Cuantumul ei ar putea fi echivalentul unui salariu minim brut pe economie. Proiectul mai prevede reducerea vârstei de pensionare pentru persoanele cu handicap accentuat și pentru femei, instituirea pensiei de supravieţuire pentru cei care au venituri sub această sumă, precum și modificarea condițiilor pentru primirea pensiei de urmaș a soțului supraviețuitor (putându-se acorda indiferent de vârstă și de durata căsătoriei, dacă decesul a survenit în urma unei boli profesionale sau a unui accident de muncă).


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

14 Răspunsuri “Pensionarii ar putea primi cea de-a 13-a pensie

  1. Sa ia a13 a pesie doar cei cu pensii mici,nu si ceilalți cu peste 10 mil pensie.Dar al 13 le-a salariu de ce nu există?!?

  2. Mi se pare incorect ca pensionarii cu pensii mici sa depuna cerere la Casa de Pensii pentru a li se acorda dreptul care li se cuvine. A 13-a pensie trebuie acordata conform Legii cu o saptamana inainte de Pasti sau chiar in saptamana pastelui. A depune cerere inseamna BATAIE DE JOC asupra unor oameni care au muncit o viata intreaga.

  3. Va rog sa-mi spuneti cand pot merge sa depun cerere la Casa de pensii pentru a primi a 13-a pensie ? Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *