Pensii de 750.000 de lei încasate fraudulos în Timiș

O nouă perioadă va fi recunoscută ca vechime la pensie, începând din 2024

Peste 30 de persoane din Timiș au încasat fraudulos pensii în valoare de 750.000 de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei de Pensii Timiș  mare parte din sumă a fost recuperată după ce Casa de Pensii a formulat plângere penală împotriva celor care au depus adeverințe false de vechime pentru a încasa o pensie mai mare.

CITEȘTE ȘI: Accident teribil: cinci morți și doi răniți. Circulația a fost oprită și a fost chemat elicopterul SMURD (video)

Potrivit portalului instanțelor de judecată, cel putin trei dintre cei anchetați pentru fals și înșelăciune au încheiat cu procurorul acord de recunoaștere a vinovăției în schimbul unor pedepse cu suspendare, dar acordurile au fost respinse de instanță, judecătorii considerând că ancheta a fost incompletă.

sursa: radiotimisoara.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Pensii de 750.000 de lei încasate fraudulos în Timiș

  1. Ce se intampla cu cei care sunt furati la pensie,pensionari CAP ,ei fiind exclusi nejustificat de la marirea punctajului prevazut in leg.250/2007,din cauza incompetentei si analfabetismului functional generalizat prezent in in institutii abilitate;ministerul muncii,CNPP,casa jud.Timis ,prin neintelegerea sensului art.2 din lege si transpunerea interpretabila in ord.680/2007. Legea prevede o crestere a punctajului,astfel pentru fiecare an util realizat de tarani punctajul este de 0,57255.Art 2  ii include ca beneficiari si pe cei carora nu li s-au dublat pensiile prin ord 67/2003 .ord 680/2007 ce se pretinde a fi ”norme de aplicare a legii”detaliind beneficarii de la art 2 ,printr-o formulare nefericita [pentru analfabeti],”\beneficiaza numai cei carora nu li s-au dublat pensiile prin ord.67/2003.Softul fiind facut prost,beneficiarii de la art.2 fiind confundati cu ”toti beneficiarii”au fost furati majoritatea pensionarilor agricoli,cei cu o singura pensie cea de agricultor ceilalti avand combinatii de pensii;de agricultor,de urmas de agricultor pensie de stat,pensie de urmas de la asigurarile de stat.Desi prin enuntul legii se precizeaza beneficiarii punctajul de 0,57255 este prezazut si in leg.263/2010 art 173 al.2 cei abilitati continua sa eludeze legea si sa-si bata joc de cei mai oropsiti pensionari.Romania educata a fost invinsa de Romania analfabeta.Rusine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *