Pelerinaje la Basilica de la Maria-Radna

Credincioșii catolici vor reface Drumul Crucii la Basilica Papală Maria Radna

Basilica din Maria-Radna va fi sâmbătă ţinta pelerinajului preoţilor, al persoanelor consacrate şi al colaboratorilor parohiali din Dieceza romano-catolică de Timişoara.

Liturghia solemnă pontificală celebrată de Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara, va începe la ora 10. De la ora 11,30, părintele István Szénégető, referent pentru pastorația familiilor din Arhidieceza de Alba Iulia, va ține o prelegere cu tema „Euharistia și comunitatea”, urmată de activități și discuții în grupuri mici.

În după-amiaza aceleiaşi zile, de la ora 14,30 vor avea loc ateliere cu următoarele teme: familie, tineret, activități sociale, viața consacrată, mișcări spirituale, educație, slujirea de preorator și lector, cantori, prezentarea enciclicei „Laudato Si” – Îngrijirea lumii create. Programul se va încheia la ora 15,45 cu o Adorație Euharistică în biserică.

Marţi, 8 octombrie, tot la Basilica din Maria Radna se vor afla în pelerinaj credincioşii de etnie maghiară din Dieceza de Timişoara și împrejurimi. Liturghia solemnă va fi celebrată începând cu ora 11 de către Excelența Sa Episcopul Iosif Csaba Pál.

Mănăstirea Sfânta Maria din Radna este principalul loc de pelerinaj din Dieceza de Timișoara. În anul 1992, Papa Ioan Paul al II-lea i-a conferit titlul de „basilica minor”. Aici se află o icoană făcătoare de minuni. Tipărită pe hârtie în tipografia Remondi din Bassano del Grappa (provincia Vicenza), ea o înfăţişează pe Sfânta Fecioară Maria şi a ajuns la Radna cu mai bine de 350 de ani urmă, în 1668.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *