Pelerinaj pe jos către Mănăstirea de la Partoş

pele partos

Cu binecuvântarea ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, astăzi va începe tradiționalul pelerinaj pe jos de la Mănăstirea Timișeni (Șag) la Mănăstirea Partoș, care reiterează, în mod simbolic, drumul pe care l-a parcurs, după retragere, Sfântul Mitropolit Iosif în 1653, din cetatea Timișoarei până la Mănăstirea Partoșului.

CITEȘTE ȘI: La Timișoara circulația în centru este, din nou, blocată! Restricții pe străzile aglomerate

Programul se deschide la ora 5, în incinta aşezământului monahal de la Şag, cu Sfânta Liturghie săvârşită în biserica mică de Ieromonahul Varlaam, stareţul de la Partoş, urmată de binecuvântarea pelerinilor şi plecarea la drum a credincioşilor, pe itinerariul Șag – Parța – Petroman – Ciacova – Ghilad – Ofsenița – Banloc – Partoș. Pe durata întregului traseu, pelerinii vor fi însoțiti de autovehicule de ajutor în caz de nevoie, iar la orele serii vor fi întâmpinați la intrarea în sat de credincioșii din localitate.

La ora 19, la Mănăstirea Partoş, va avea loc Slujba Vecerniei Mari unită cu Litia, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, urmată de cuvântul de învățătură al Înaltpresfinției Sale adresat pelerinilor, iar la ora 21 se va săvârşi Utrenia cu Ceasul 1.
Mâine, de praznicul Înălţării Sfintei Cruci, programul religios de la Partoş va cuprinde, la ora 8, sfințirea mică a apei, Ceasurile 3, 6 şi Acatistul Sfintei Cruci, urmate, la ora 9, de Sfânta Liturghie a sărbătorii, iar la ora 18 – de privegherea în cinstea Sfântului Iosif cel Nou, Ceasul 9, Vecernia Mare cu Litia şi Utrenia, cu Ceasul 1. Duminică, de ziua Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, aşezământul monahal din comună îşi va celebra hramul. La ora 9, sunt programate Ceasurile 3 şi 6 şi Acatistul Sfântului Iosif cel Nou, iar la ora 10, Sfânta Liturghie, urmată de tradiţionala procesiune a credincioşilor Sărbătoarea se va încheia la ora 18, cu Ceasul 9, Vecernia şi Acatistul Sfântului Iosif cel Nou.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns