Pedepse mai dure pentru șoferi! Ce prevede noua lege

masina 1

Un senator social-democrat a depus un proiect de lege care prevede pedepse mai dure pentru șoferii care provoacă accidente mortale.

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul accidentelor rutiere soldate cu decese, iar din acest motiv Robert Cazanciuc, senator al PSD, dorește înăsprirea sancțiunilor.

Noul proiect de lege interzice suspendarea pedepsei pentru ucidere din culpă în condiţiile în care fapta a avut loc în urma conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului, a altor substanţe psihoactive ori fără permis de conducere.

„Sunt convins că vom contribui la conştientizarea tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile şi consecinţele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Este o măsură care ne va proteja pe noi toţi, dar mai ales pe cei care ar putea să îi împiedice pe cei care ar intenţiona să se urce la volan băuţi, drogaţi sau fără permis”, a declarat Robert Cazanciuc.

Prin această inițiativă legislativă, înregistrată de Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere, Cazanciuc își propune conștientizarea tuturor participanților la traficul rutier, se arată într-un comunicat de presă al Senatului.

newsar.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *