Pe Bega cu vaporaşul, la fel ca acum 60 de ani

vaporase timisoara

Miercuri, la sediul Administraţiei Bazinale de Apă Banat (ABAB) a avut loc semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Repararea infrastructurii de navigație pe canalul Bega”.

La eveniment au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Traian Stancu, reprezentanţi ai Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră ( BRCT) şi reprezentanţii din conducerea ABAB. Valoarea proiectului pentru partea română este de 6,929 milioane de euro.

Ministerul Dezvoltării asigură o cofinanţare de 13 la sută, iar ABB de doi la sută. Restul banilor vor proveni de la Uniunea Europeană.

„Obiectivele pe care trebuie să le îndeplinim sunt refacerea nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, achiziţia unei drage şi a două barje şi efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru realizarea punctului de trecere a frontierei între România şi Serbia”, a declarat Titu Bojin, directorul ABAB.

Încă un bob zăbavă

Pentru că acest proiect să se concretizeze e nevoie ca partea sârbă să semneze acordul pentru constituirea punctelor de trecere a frontierei. „În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, întreagă lucrare va fi abandonată, iar banii cheltuiţi de partea română vor fi suportaţi de Administraţia Naţională Apele Române”, a declarat Titu Bojin, directorul ABAB. În acest sens, partea română va avea mai multe întâlniri cu reprezentanţii Voivodinei.

Nodul hidrotehnic reparat

În cazul în care totul decurge normal, conducerea ABAB a precizat că nodul hidrotehnic va fi reparat şi va deveni operaţional cel târziu la sfârşitul anul 2019. „Licitaţia la această lucrare va fi una internaţională şi vor putea să participe firme din orice parte a lumii”, a precizat Titu Bojin.

În sfârşit, cu vaporaşele pe Bega

Directorul ABAB a menţionat că până la sfârşitul anului se va înfiinţa o administraţie a canalului Bega, astfel încât vaporaşele achiziţionate de administraţia Robu vor putea fi puse în circulaţie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *