Patru români mor în fiecare oră. Cauza cumplită, tratată la Timișoara

România deține, printre altele, un record negativ și în privința celor care mor din cauza AVC.  Unul din 5 români care suferă un accident vascular cerebral  moare în primele 30 de zile, iar unul din 3 rămâne imobilizat la pat.

Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională propune ca în București să se creeze 5 centre care să asigure prin rotație garda permanentă pentru acoperirea urgențelor, iar centrele de la Târgu Mureș, Suceava și Timișoara să acopere momentan restul țării. În următorii ani, vor fi necesare cel puțin încă 4 centre, distribuite în funcție de distribuția populației la nivel național.

CITEȘTE ȘI: Ne îmbolnăvesc cu bună ştiinţă! Lapte stricat, scos de pe piață în Timiş şi în alte câteva judeţe

În Romania, accidentul vascular cerebral reprezintă a doua cauză de mortalitate – 21,64% și dizabilitate – 11,34%, cu un cost anual pentru statul roman de aproximativ 657 milioane euro, dintre care 89% sunt costuri indirecte generate de susținerea pacienților care rămân cu sechele grave după un AVC. Costul pentru tratarea unui pacient sunt între 5.000 si 10.000 de euro, iar costurile pentru sustinerea ulterioară a pacienților care rămân cu sechele sunt imense.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns