Patru lei de la Zoo Barcelona, bolnavi de Covid-19. Felinele au fost testate după ce au avut simptome

zoo barcelona

Patru lei de la grădina zoologică din Barcelona au fost testați pozitiv pentru Covid-19, au anunțat marți autoritățile veterinare, acesta fiind al doilea caz din lume când feline mari au contractat coronavirusul, transmite Reuters.

Cele trei femele (Zala, Nima și Run Run) și masculul Kiumbe au fost testați (prin metoda PCR, ca și la oameni) după ce îngrijitorii au observat că animalele aveau simptome ușoare de coronavirus, conform hotnews.ro.

Doi angajați ai grădinii zoologice au fost găsiți și ei pozitiv. Autoritățile investighează acum cum s-au infectat leii.

Serviciul Veterinar din Barcelona a luat legătura cu colegii lor de la grădina zoologică Bronx din New York unde patru tigri și trei lei au fost depistați pozitiv în aprilie. Este singura grădină zoologică unde feline mari s-au infectat cu coronavirus. Toate cele șapte animale din Bronx s-au vindecat.

Leii din Barcelona au primit anti-inflamatoare pentru simptomele lor de răceală ușoară și sunt monitorizați cu atenție, reacția la tratament fiind bună.

Masculul de patru ani și femelele (toate având 16 ani), nu au avut contact cu niciun alt animal la grădina zoologică din Barcelona, care este deschisă vizitatorilor.

Foto: Paco Freire / Zuma Press / Profimedia


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns